Våravslutning 2022/05

Våravslutning för Aurora!

Onsdagen den 11 maj var det våravslutning för Auroradamerna!  

Ett 40 tal Auroror hade samlats för att fira in våren där vackra vårhattar och andra vackra huvudbonader förgyllde vårkänslan!

Vi samlades som vanligt i den vackra Johannessalen för en stunds andhämtning, stillhet, musik och diktläsning. Diktläsning av Stina Söderlund och orgelmusik av Mona Billermark. Bara stort och varmt tack till er båda som skapar denna känsla av rofylldhet!

Denna vårkväll välkomnade vi Cecilia Rogestam, Lilla Pralinen, Rogestad, som berättade om sin egen pralintillverkning. Med stort engagemang berättade Cecilia om kakao och dess historia, om bönans skörd, jäsning, torkning/ rensning, rostning och malning. För att tillverka choklad blandas sedan kakaosmör, socker och övriga ingredienser. Att tillverka praliner är ett hantverk, där vi direkt förstod att detta kräver stor kunskap, tid och också stor noggrannhet. Som pralinör var det viktigt för Cecilia att ge mig och dig en känsla av lyx när man sätter tänderna i en av hennes praliner. Lyx var det sannerligen, när vi fick njuta av Cecilias hemmagjorda praliner till kaffet! Som tur var fanns det också möjlighet att köpa med dessa praliner hem!

Cecilia Rogestam

Självklart njöt vi även denna kväll av en god måltid som gick i vårens tecken. Till förrätt grön sparris med gräslöksemulsion, västerbottenost, picklad rödlök och krasse. Som varmrätt fjällröding med smörslungad potatis, gulbeta och sandelfjorssås. Det var ett gott sorl bland borden under måltiden, så tydligt att det är bra och fint att vi åter kan träffas.

Styrelsen passade också på att ”rensa förrådet”. Det fanns ett loppisbord med en hel del prylar till försäljning, mest ljusbollar. Stort varmt tack att du hjälpte oss att rensa förrådet, vi fick in 690 kronor, som gick direkt till UNHCR och de krigsdrabbade i Ukraina!

Text: Annette Sverker
Foto: Ammie Malmgren

Bildkollage:

Barhäng med makarna Eklund
Vår Boy Classe som alltid ser till att vi mår bra.