Utflykt till Västervik 2016/09

aurora

Lördag 10 september 2016
Resa till Västervik 

Höstens Aurorautflykt gick till Västervik, den vackra sommarstaden vid kusten. Vår trevliga och duktiga ciceron var Margareta Carling.

Under resan fanns mycket att titta på och tala om! Vackra bruksmiljöer, slott och herresäten, konst och arkitektur från medeltid till nutid.

Resan började utanför Frimurarhuset Vasavägen/Klostergatan klockan 0800 på morgonen då ett gäng auroror samlats för att äntra bussen.
Vi reste till Västervik genom det vackra Östergötland via Åtvidaberg, Falerum, Uknadalen och Edsbruk.

Vårt första stopp var vid Smultronboda i Edsbruk för förmiddagsfika och ett besök i gårdsbutiken, där vi kunde köpa förädlade charkprodukter av gårdens lamm och nötboskap. Härligt med närproducerad mat.

Under den fortsatta vägen mot Västervik gjorde vi ett nedslag vid Återbruket som är ett litet fint glasbruk i Vråka by. Vi for sedan vidare via Gamleby och Norrlandet till Västervik. I Västervik hade vi en dryg timmes fri tid  för egna strövtåg och shopping, innan vi fortsatte till Gränsö Slott för att äta en härlig lunch.

Efter lunchen fortsatte vi med att besöka Gränsö slotts ljusstöperi som är känt för sina fantastiska grenljus!

Bussen tog sedan vägen hem över Blackstad, Hallingeberg och Odensviholm.

På seneftermiddagen stannade vi i det lilla vackra samhället Horn i södra Östergötland för att dricka eftermiddagskaffe på Horns Vandrarhem, tidigare den anrika Horns Hotell.

Vid sextiden var vi åter i Linköping, trötta, lyckliga och lite eller mycket fattigare…

Tack för en fin och härlig resa!

Text: Anna-Karin Cardell