Julsammankomst med Linköpings Lucia 2016/12

aurora

Onsdag 14 december 2016
Julsammankomst med Linköpings Lucia

Denna onsdag i december samlades många Auroror i den vackra Johannessalen för att njuta av lite julstämning så här i adventstider. När lamporna sakta slocknar och sorlet bland deltagarna tystnar sänker sig lugnet över salen och den speciella känslan som en annalkande jul skapar fyller rummet.
Ordförande Margaretha Eklund inleder med att hälsa alla varmt välkomna och riktar ett speciellt välkommen till Christina Tillberg som läser julevangeliet för oss.
Mona Billermark har som vanligt tagit plats vid kyrkorgeln på läktaren  och spelar underbar julmusik för oss. När hon spelar ”Nu tändas tusen juleljus” sjunger alla med. Underbart!

Så nalkas årets Lucia med sina tärnor. Skaran är något decimerad detta år på grund av influensa. Men sången klingar ändå fantastiskt vackert ur de unga flickornas strupar och de sjunger den ena kära julsången efter den andra. Och vi får bara njuta. Ett stort tack till Lucia med tärnor för att ni gjorde Auroras julsammankomst så fin.

Efteråt går vi ner till matsalen för att avnjuta årets generösa julbord och för att  lyssna och titta på nästa luciatåg som Aurora Boys står för. Med glimten i ögat och skämtlynnet på högsta nivå framför de sin alldeles egen särartade tolkning av  ett luciatåg  Mycket uppskattade är dessa kavaljerer bland Aurororna som applåderar både luciatåg och övrig underhållning. Så föräras dessa kavaljerer också var sin vinflaska som bevis för Auroras uppskattning av deras uppvaktning under det gångna året.

Så lottas julklapparna ut. Lyckliga är de som lyckats dra flera vinstlotter. Till sist önskar vi varandra God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

img_3361

img_3480 img_3438

img_3470 img_3460

img_3484 img_3485

Text och bild Anna-Karin Cardell