Julavslutning med Lucia 2018/12

Onsdag 5 december 2018
Julavslutning med Lucia

När lugnet lagt sig över alla Auroror som samlats i den fantastiska Johannessalen, kändes det att stressen släppte för en stund och julfriden lägrade sig. Alltid lika skönt. Och när Mona började spela, Bereden väg för Herran, på kyrkorgeln var alla med på tåget. Så härligt att få stämma in i den gamla välkända psalmen. För att inte tala om att få sjunga Hosianna…

Julevangeliet, som ju är en mycket fascinerande berättelse, lästes detta år av Anna-Karin.

Efter ytterligare en sång, Nu tändas tusen juleljus, släcktes ljuset i salen och in kom det allra finaste luciatåg. Det var Damkören Linnéa från universitetet som gjorde oss den äran. Att höra deras skönsång fick skinnet att knottra sig, så vackert var det!

När lucia med tärnor lämnat en applåderande publik, bjöd ordföranden, Ann-Christin, alla välkomna till julbordet i frimurarnas pampiga matsal några trappor ned.

Som vanligt hade vi en stor skara uppvaktande Boysar som serverade och passade upp på oss. Som om detta inte vore nog, bjöd de också på sitt eget speciella luciatåg, inte fullt lika skönsjungande kanske, som den tidigare lucian, men med en värme och en glimt i ögat som är få förunnat att få uppleva. Ett stort och varmt tack till alla er Boys som tagit hand om oss vid alla våra Aurora-träffar under hela 2018. Som ni förstår, klarar vi oss inte utan er!

Avslutningsvis lottades alla julklappar ut. En del vann ingen andra vann flera. Så är det med lotterier. Tack till alla er som bidrog med både paket och lottköp. Vinsten gick oavkortat till Stadsmissionen.

Tillbaka

Text och foto: Anna-Karin Cardell