Julavslutning 2023/12

Julavslutning Föreningen Aurora 6  december 2023

Ungdomar från Lunnevads folkhögskola skred fram i ett så härligt Luciatåg i vår vackra Johannessal denna decemberonsdag när föreningen Aurora hade julavslutning. De vackra lucia och julsångerna från ungdomarnas så tonsäkra röster spred stillhet, värme och total närvaro i detta nu. Mitt i vår annars så mörka värld.

Julevangelium, från orgeln ”Dotter Sion, Fröjda dig ur Georg Friedrich Händels oratorium, samt psalm 113 ” Det är en ros utsprungen” från den svenska psalmboken förstärkte julkänslan och stillheten inom oss.

Traditionsenligt mingel med glögg, innan vi serverade ett uppdukat julbord i en matsal så vackert pyntad med gran, en och tallris. Ljus och ljusslingor i julens vackra färger.

Åter en julfest med våra Aurora boys, och deras spex och skönsång. År efter år njuter vi av ”Då tar vi tagelskjortan på, då tar vi tagelskjortan på, att man vill synda då och då…” och deras egen Lucia. Återigen STORT TACK till er boys som gör dessa Aurora träffar möjliga.

Vår ordförande Eva Kernell Sandberg avrundade kvällen med en önskan om fridfull och vilsam julhelg till var och en samt ett Gott Nytt 2024! Hon meddelade också att föreningen Aurora denna jul skänker 3000 kronor till stadsmissionen.

”Så mörk är natten i midvintertid, men se då nalkas Lucia. Hon kommer den goda med ljuset hit, hon kommer med hälsning om julefrid, hon nalkas med ljus i sin krona”, ingångstonerna från det vackra luciatåget denna decemberonsdag.

Text: Annette Sverker
Bild: Ammie Malmgren