Modevisning BJ:s mode 2023/04

Onsdagen 19 april 2022

En ljum onsdagskväll i april inledde Auroras ordförande Eva Kernell Sandberg  vårens sista sammankomst i  den vackra Johannesalen i frimurarhuset. Från orgeln spelade Mona Billermark de ljuvligaste tonerna ”Våren” av Edvard Grieg samt ” En härlig grönskas rika dräkt av Waldemar Åhlen. Stina Söderlund läste dikten ” Den tidiga morgonen” av Karin Ek där början av dikten andas och uttrycker hopp om en ny dag

 ” Den tidiga morgonen lägger sin kind mot mitt fönster och andas med lätta, lyckliga andetag. Det är den stund som är tystast och renast i världen…. Långsamt, högtidligt fylles rummet av dag”.

Så var det tid för vår och sommarmode! Som vi längtat efter att Bettan Hallberg från BJ:s mode skulle kunna presentera vår och sommarkläder. Fem damer tog catwalken i besittning denna kväll.  Toppar, skjortor, klänningar i härliga färger. Linneklänningar och linnebyxor. Festkläderna där vi återfann också den lilla svarta!  Till detta smycken och matchande väskor. Stort tack Bettan och dina två kollegor som denna kväll verkligen gav oss dryga 70 talet kvinnor inspiration och vilja till förnyelse av vår och sommargarderob!

Måltiden gick på samma vårliga tema där våra fantastiska Aurora boys såg till att vi fick den goda förrätten på tallriken; tångkaviar, poatiskrisp, syrad grädde, picklad rödlök och krasse. Till varmrätt serverades fjällröding, picklad gulbeta, potatispuré samt proseccosås. Till detta en fräsch vårsallad. Stort tack våra bästa Boys för den så fina servicen!

Text: Annette Sverker
Bild: Ammie Malmgren