Sveriges krisberedskap 2015/11

aurora

Onsdag 18 november 2015
Sveriges Krisberedskap

Till denna träff hade Aurora bjudit in Sven Lingren, frimuraren som har ett förflutet som universitetslektor, kommunstyrelseordförande i Linköping och landshövding i Kalmar län och mycket annat.

Hans uppgift denna kväll var att delge oss Auroror samma sak, som han vid en föreläsning tidigt i våras delgivit Frimurarnas ”Gamla Gardet”, nämligen information om Sveriges krisberedskap. Hur ser vårt lands beredskap ut om något riktigt allvarligt händer? Som ordförande i Civilförsvaret hade han en del viktig information att förmedla.

Det blev sannerligen en omstörtande kväll, där Aurororna fick en hel del att fundera över. Vi som trodde att vi levde i världens tryggaste land!

Vad Sven berättade kan du läsa om genom att klicka på nedanstående länk.

www.fyran.info/2015/02/27/dalig-samhallsberedskap-amne-hos-det-gamla-gardet/

Svens budskap till oss var och en som privatperson var:
1. Köp svensk mat! Så att vi får behålla våra bönder!!!
2. Fyll era matförråd så att ni har vid en eventuell kris!

”Frysen”, tänkte jag, ”jag måste fylla frysen”.
Och det går ju bra – så länge vi har elektriciteten i behåll!

Så här efteråt kan väl vi Auroror tänka vidare på och diskutera hur vi ska kunna fylla våra privata matförråd, så att vi har mat till familjen i åtminstone tre till fyra veckor vid en eventuell kris. Och då kanske det är bäst att räkna in barn och barnbarn i hushållet, eftersom unga, stressade familjer ofta löser middagsproblemen med snabbmat och hämtmat.

Är det någon som minns hur våra mammor konserverade frukt, bär och grönsaker när vi var barn…?

Text: Anna-Karin Cardell

Tillbaka