Kåseri om Orden och visning av Frimurarhuset 2022/03

Onsdag 9 mars

Ånyo satte coronapandemin käppar i hjulet för vår verksamhet.
Men tredje gången gillt, lyckades vi få till en trevlig sammankomst denna vår!

Traditionsenligt samlades vi i Johannessalen till en stund av lugn och betraktelse. Stunden förgylldes med diktläsning av Lilian Bergholtz och vacker orgelmusik av Mona Billermark. En underbar stund att finna ett lugn!

Mona från orgelläktaren och den vackra stjärnhimlen

Ordförande hälsade välkommen och belyste den oroliga värld vi oförberett hamnat i!

Kvällens program fortsatte i Johannessalen. Göran de Geer tog över och började berätta om Frimurordens historik och en inblick i Frimurarna Linköping.

Göran de Geer i Johannessalen


Efter hans fascinerade berättelser med start i Johannessalen guidade han alla damer nedför trapporna till biblioteket och Atrium. Ett rum fyllt med vackra målningar, tavlor och mycket historik.

Atrium

Därefter togs vi ytterligare en våning ned till Kapitelsalen, ett rum fyllt av våra respektives vapenskölder och annan mystik. Det ställdes många intressanta frågor från våra damer som Göran med sin enorma kunskap gladerligt svarade på. Mycket intressant att få se dessa ”stängda” lokaler!

Vi samlades sedan nere i baren där Göran avslutade sitt kåseri och guidning, samtidigt som vi fick avnjuta lite bubbel. Lilian och Stina tackades med en blombukett för sin insats som diktläsare under 2021.

Därefter bjöds vi som vanligt på en fantastisk god måltid och trevlig samvaro i matsalen.

Stort tack till alla inblandade som gjort denna kväll möjlig!

Text:
Eva Kernell Sandberg