Julfest hos Aurora 2017/12

aurora

Onsdag 6 december 2017
Julfest med Linköpings Lucia

Även detta år samlades många Auroror i den vackra Johannessalen för att njuta av lite julstämning så här ett par veckor före jul. När lamporna sakta slocknat och sorlet bland deltagarna tystnat sänkte sig lugnet över salen och den speciella känslan, som en annalkande jul skapar, fyllde rummet.
Ordförande Margareta Eklund inledde med att hälsa alla varmt välkomna och riktade ett speciellt välkommen till Christina Tillberg som läste julevangeliet för oss.
Mona Billermark hade som vanligt tagit plats vid kyrkorgeln på läktaren  och spelade underbar julmusik för oss. När hon spelade ”Nu tändas tusen juleljus” sjöng alla med. Underbart!

Så nalkades Linköpings Lucia med sina tärnor sjungande den vackra sången om Santa Lucia. Sången klingade fantastiskt vackert ur de unga flickornas strupar och i år fick vi höra flera nya sånger. Vi njöt och sände många varma tankar till dessa skönsjungande unga kvinnor som gjorde vår kväll så fin och minnesvärd.

Efteråt gick vi ner till matsalen för att avnjuta ännu ett av Frimis goda julbord och dessutom låta oss underhållas av nästa luciatåg som Aurora Boys stod för. Som vanligt, med glimten i ögat och skämtlynnet på högsta nivå, framförde de sin alldeles egen särartade tolkning av  ett luciatåg.  Aurororna applåderade dessa uppsluppna kavaljerers julshow och förärade dem var sin vinflaska som bevis för sin uppskattning, både av denna afton och alla andra kvällar som de med den äran servat oss under det gångna året.

Så lottades julklapparna ut. Lyckliga var de som lyckades dra flera vinstlotter. Till sist önskade vi varandra God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

img_3361

img_3480

fullsizeoutput_1f4c

fullsizeoutput_1f48

Text och bild Anna-Karin Cardell