Modevisning 2024/04

Modevisning BJ:s mode

2024-04-24

Denna kyliga aprilkväll samlades vi, som vanligt, i den vackra Johannessalen.

Ordförande Eva Kernell Sandberg hälsade alla hjärtligt välkomna till denna vårens sista sammankomst. Eva talade runt minnen och nostalgins kraft. Minnen berättar om vad som gjort oss till vem vi är, och hur man kan hitta nya vägar framåt. Nostalgi ger kraft och trygghet. ”Vad är nostalgi för dig? och hur vårdar du dina minnen?”

Diktläsning av Lilian Bergholtz, som inledde med Göran Hanssons dikt ”Svalan och Snöflingan” vilken avslutas med den tänkvärda frasen

”För vad dessa tu vet
och lever för är,
att tiden knappast går,
utan att –
den kommer”

Mona Billermark framförde på orgel ”Dans på de saligas ängder” av Ch. W. Gluck och ”En vänlig grönskas rika dräkt” av W. Åhlén.

Därefter serverades vi en vårlig måltid med carpaccio på betor till förrätt, följt av en härlig fjällröding till huvudrätt. Mycket gott!

Sedan var det dags att avnjuta smakprov ur vårens mode, presenterat av Bettan Hallberg från BJ:s mode. Vi fick se många härliga plagg tbåde för vardagen och för festliga tillfällen.

Klänningar i vackra mönster och färger, olika byx-varianter t ex vida och av culotte-modell, kostymer, jackor och kappor, fina kachmirponchos, kjolar och toppar.

Vårens färgskala går mycket i pastell, men även starkare färger förekommer.

Det är också mycket jeansinspirerade plagg i vårens mode bl a klänningar och kjolar.

Vi fick även se många trevliga accessoarer, såsom halsband, skärp, väskor och hattar.

Så mycket inspiration vi fick under kvällen!

Stort tack till Bettan, med kollegor, och till de Aurora-damer som visade upp kläderna.

Aurora Boys som förgyller våra sammankomster tackades för sin support och arbetsinsats, som under våren varit enastående.

Kvällen avslutades med att en person vid varje bord ,via lottning, fick ta med sig bordsdekorationen hem.

Text: Liselotte Bergstedt
Bild: Ammie Malmgren