Blomstertorget 2023/11

Novemberkväll Aurora onsdagen 15 november 2023.

Denna novemberkväll gästades vi av florist Ingela Johansson från Blomstertorget Linköping. Innan det var dags för juldekorationer och kransbindningar samlades vi i Johannessalen för en stunds meditation och vila. Auroras ordförande Eva Kernell Sandberg hälsade oss alla varmt välkomna in i värmen denna kyliga novemberkväll. Kylan som tär både utifrån och inifrån utifrån världsläget, väder och novembermörkret. Från orgeln, med Mona Billermark, flödade ”Tonerna” av C.L. Sjöberg och ”Marsch ur Figaros Bröllop” av W.A. Mozart. Denna kväll hade Stina Söderlund valt diktan ” Sorg” av Per Daniel Amadeus Atterbom, författare, kritiker, ledamot av Svenska Akademien, född 1790, i Åsbo i Östergötland.

Ingela Johansson guidade oss igenom olika typer av dekorationer på ett skickligt, professionellt och humoristiskt sätt. Där fanns våra kransar att sätta på dörren, där fanns också bordsdekorationer som hade inslag av det naturen har att erbjuda, utöver våra snittblommor, ljus och kulor. Allt avslutades med en auktion av det som Ingela hade skapat. Hela behållningen av det fantastiska skapandet gick till föreningen Tappra Barn. Det var god budgivning denna kväll!

Insamlingsstiftelsen Tappra Barn, som bland annat finns i Linköping, är en stiftelse som har till ändamål att samla in och skänka så mycket som möjligt, minst 80% av sitt årliga överskott, till behövande tappra barn. Det går att läsa mer Tappra Barns på hemsida. https://www.tapprabarn.se/om-tappra-barn

Ett annat mycket uppskattat inslag denna kväll var att Aurora uppmärksammade prostatacancerförbundets mustaschkamp. Årets tema sätter fokus på närstående, mäns hälsa och livskvalitet.  Genom Urban Sandberg försorg, fanns informationsblad, utöver detta bland annat pins och blå bandet att köpa. Tack Urban!

Ett drygt 40 tal Auroror njöt denna kväll av att baren öppnar i god tid innan vår sammankomst, detta möjliggör en stund att sitta ner, och goda samtal.

Vi riktar ett stort TACK till våra boys, för att ni öppnar baren i så god tid, för att ni finns och sköter allt kring mat och disk!

Avslutningsvis denna novemberkväll, några rader ut Atterboms dikt ” Sorg”.

Jag är som en fågel i kolsvart kväll,

som sitter ensam på grenen,

så högt under sky, så långt ifrå by,

när snö faller redan på renen.

Text:Annette Sverker
Bild: Ammie Malmgren