Julsammankomst 2015/12

aurora

Onsdag 9 december 2015
Julsammankomst hos Aurora

Att få sitta tillsammans med alla Auroror under stjärnhimlen i Frimurarnas vackra Johannessal och lyssna till julevangeliet och julmusik på orgel, så här före jul, var magiskt. Det var just då som julkänslorna äntligen bröt igenom efter denna långa och mörka höst och man kände att julen faktiskt snart är här.

Tystnadens minut, för de Auroror som under det gångna året lämnat oss för alltid, var verkligen tyst. Jag vet ingenstans där det kan bli så tyst som i Johannessalen. Tankarna gick naturligtvis till våra bortgångna aurorasystrar, men försvann också för ett ögonblick in i den evighet, som vi, som är kvar, inte vet ett dugg om.

För att förgylla kvällen kom Linköpings lucia med sina nio tärnor och med sina änglaröster sjöng de många av våra mest älskade julsånger. Luciatåget var ett arrangemang i Lions regi och behållningen gick till organisationens arbete med barndiabetesfonden.

IMG_2930

När lucia med sina tärnor till sist lämnade oss och luciasången sakta tonade bort, fylldes jag av en innerlig önskan om att dessa unga kvinnor må få ett gott och fantastiskt liv och att de dessutom ska få leva sina liv i en värld som har plats för alla.

Efteråt stod ett dignande julbord dukat, under de magnifika kristallkronorna i frimurarnas stora matsal. Uppassade av ett stort och härligt gäng, Aurora Boys, gjorde aurororna verkligen heder av bordets alla läckerheter.

IMG_2931

Ett stort julklappsbord lottades också ut och gav en rejäl avkastning till Stadsmissionen. Julklapparna hade deltagande Auroror skänkt.

IMG_2935   IMG_2938

Kvällen avslutades med ett muntert uppträdande av Aurora Boys, vilka var utklädda till tomtar men också till munkar. Ett stort och varmt tack till alla er Boys som goa’ och glada gör Auroras kvällar behagliga och fina och tack för att ni dessutom låter oss slippa disken.

IMG_2944    IMG_2951

God Jul och Gott Nytt År till både Auroror och Frimurare.

Text och bild Anna-Karin Cardell

Tillbaka