Julavslutning 2022/12

Onsdagen den 7 december 2022

”Så mörk är natten i midvintertid, men se då nalkas Lucia. Hon kommer den goda med ljuset hit, hon kommer med hälsning om julefrid, hon kommer med ljus i sin krona”.

Ett tjugotal ungdomar från Lunnevads folkhögskola under ledning av sång och körpedagog Anna-Carin Strand skred fram i ett ljuvligt Luciatåg i den vackra Johannessalen. Vi fick njuta skönsång som spred sig i hela Johannessalen.  Julevangelium, Stilla natt, Gläns över sjö och strand, orgelmusik, förstärkte julkänslan och stillheten inom oss.

Så mingel med glögg i en den fina matsalen, vackert pyntad med gran, en och tallris. Ljus och ljusslingor i julens vackra färger. Härlig julkänsla!

Förstås traditionellt julbord!  Vad vore en julfest utan våra boys, och deras spex och skönsång. År efter år njuter vi av ”Då tar vi tagelskjortan på, då tar vi tagelskjortan på, att man vill synda då och då…” och deras fina Lucia. Bara stort tack till er boys! Kvällen avslutades med julklappsbyte.

Vår ordförande Eva Kernell Sandberg avrundade kvällen med en önskan om en fridfull och vilsam julhelg till oss alla, samtidigt berättade hon att föreningen Aurora denna jul skänker 5000 kronor till stadsmissionen.

I den sena kvällstimmen lämnade vi Frimurarhuset, kanske med en bild på näthinnan av det vackra luciatåget och av en tillförsikt om en vilsam helg och ett Gott Nytt 2023 !

”Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus.
glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm, som är sjungen från tid till tid,
eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul: glans över vita skogar”.

Text: Annette Sverker

Bild: Ammie Malmgren