Skandalen, som jag upplevde den…2018/02

aurora

Onsdag 21 februari 2018
”Skandalen, som jag upplevde den…”

Denna kväll var det jag själv, Anna-Karin Cardell, som stod för programmet. Jag berättade om och läste ur min bok ”Skandalen, som jag upplevde den…”  Boken handlar om Folkets Hus och tillika Linköping Konsert & Kongress och vad som hände innanför väggarna under den turbulenta tid som i folkmun kommit att kallas Folkets Hus skandalen. Vad händer när en styrelse inte vill eller ens har förmåga att lyssna till två mellanchefers varningsrop, utan envisas med att behålla en korrupt och undermålig ledning?

Jag anställdes som kongresschef, men blev alldeles för obekväm när jag började ifrågasätta oegentligheter och kritisera en usel ledning. När jag och min kollega, kulturchefen Gösta Enar, gick till styrelsens ordförande för att berätta om  vår oro över VD:s minst sagt egendomliga ledarskap, tryckte vi omedvetet på en knapp som kom att utlösa ett politiskt storkrig.

Underlaget till min bok är bland annat de detaljerade dagböcker som jag skrev under den här svåra tiden för att inte gå under.

IMG_8185

fullsizeoutput_1ff7

Bild och text Anna-Karin Cardell