Vernissage 2024/02

Konst och hantverksutställning hos föreningen Aurora onsdagen den 21 februari 2024!

Så var det äntligen dags för Auroras egen konst och hantverksutställning!
Kvällen inleddes i den vackra Johannessalen av vår ordförande Eva Kernell Sandberg som inledde med ord om skaparkraft och kreativitet. Folkdräkter från Skedevi, Östergötland och från Lit, Jämtland.
Vackra toner från orgeln där Mona Billermark spelade, Ave Maria av Bach Gounod samt svenska psalm 231 Oändlig Nåd.

Kvällens diktläsare Lilian Bergholtz hade utifrån dagens tema fångat en betraktelse av Loretta Napoleoni ”Repar upp tills trösten kommer”. Att lära sig sticka blev den tröst som Loretta behövde för att kunna sörja sin far. Det blev ett sätt att omfamna det nya i livet. Garnet hade stuckit hennes hand och varit ett tyst och inkännande sällskap i de allra mörkaste stunderna.
Inte en enda gång hade frustrationen tagit över, möjligheten att alltid kunna börja om hade i stället skänkt hopp om att livet kunde fortsätta även utan hennes älskade far. (fritt från tidningen Vi 2020 11 30)

Efter kvällens måltid, var det så dags för oss att vandra runt bland kvällens utställare. Titta, förundras och beundra den skaparkraft som finns i hantverket. Vi njöt av att få ta del av dessa kvinnors skaparkraft och kreativitet! Stort tack till våra Auroror, Elin Beck-Friis, Lilian Bergholtz, Gudrun Björklid, Joanne Hoffsten, Gunilla Hällkvist, Gunilla Nilsson, Anne-Lie Rehnström, Eva Thorén, Ann-Charlotte Weinhardt samt Birgitta Winquist som denna kväll delade med sig av sin kunskap, och sina fina hantverk. Vi fick njuta av konst och hantverk i form av bland annat tavlor, krucifix, broderi, sömnad, tovning, stickning, virkning, väskor,
lampfötter, karottunderlägg, hattar och mössor.

Ingen Aurorakväll utan våra Aurora Boys, som fanns där i baren, bland mat, tallrikar och disk! Stort tack för så fin insats för oss alla Auroror som denna kväll fick njuta av laxtartar med rågsmul, picklad fänkål och dill. Svensk kycklingfilé med bakade rotfrukter, portvinssky och rejäl grönsallad därtill.

Text: Annette Sverker


Förberedelser och alster: