Modevisning BJ:s Mode 2022/10

2022-10-26

Vad vore en Aurora träff om vi inte började den i den vackra Johannessalen. Orgelmusik och diktläsning. Rofyllt och meditativt! Mona Billermark spelade ”Erlaube mir ”av Johannes Brahms och ”Var dag är en sällsam gåva” av O. Bandsberg. Lilian Bergholtz läste två korta, kärnfulla dikter av Eva Flood ” Hem och Paus”.

Lilian Bergholtz
Johannessalens vackra stjärnhimmel

Eva Kernell Sandberg, vår ordförande, lät oss få en inblick i modehistorien genom fransmannen Anatole France som fick nobelpriset i litteratur 1921. Han var också intresserad av mode och menade att vill man lära sig om modehistorien ska man läsa en modetidning. Man får kunskap om modet förstås men även vad människor drömde om och hade råd med. Mode är så mycket mer än det som ögat ser! Han menade att ”dessa trasor skulle berätta mer om mänsklighetens framtid än vad filosofer, författare, präster eller akademiker skulle kunna göra” (fritt översatt).

Brandgenomgång av vår Boy, Urban
Ordförande Eva
Auroror

Så var det dags för Auroras modevisning år 2022! Bettan Hallberg från BJ:s Mode presenterade höstens och vinterns mode med hjälp av sex Aurora damer som tog plats på catwalken. Härliga höst och vinterjackor, praktiska byxor, klänningar för vardag och fest, var något som kvällen bjöd våra ögon på. Till detta smycken och väskor som du också kan hitta på BJ:s mode. Stort tack till dig Bettan och dina två kollegor som denna kväll gav oss inspiration och köplust att förnya vår höst och vintergarderob. Också stort tack till ” vår egen aurora” Ammie Malmgren för att du sminkade våra damer så stilfullt! Så avslutades catwalken med att Auroras styrelse klev upp på catwalken i det användbara plagget poncho!

Modell och sminkös Ammie
Modell Lena
Modell Stina
Modellbordet
Förväntansfulla Auroror
Förväntansfulla Auroror

Våra fantastiska Aurora Boys såg till att vi fick den goda förrätten på tallriken; västkuströra på danskt rågbröd. Till varmrätt serverades svensk fläskfilé med rotsaker och grönsallad. Bara tack våra bästa Boys för den så fina servicen!

Text: Annette Sverker
Bild: Ammie Malmgren, Anette Sverker, Marianne Reutermo